NuffnangKU

Followers

Wednesday, May 23, 2012

Memborong di Guangzhou

LoVeNiza Muah:)

As Salam.Pada 3-8Mei 2012 aku telah memborong ke Guangzhou dengan beberapa orang teman.
Best wohhhhhh:) Syukur sebab merasa jugak pergi ke sana kan.Ok gambar ni aku men upload je tak ikut urutan yer sbb maleh benor teman rase nak nyusun balik.Harap entry ni dapat memberi sikit sebanyak info lah jika ade yg nak memborong ke sana kan.Peace!

Ok masa sampai di Baiyun Airport tu dalam pukul 9pagi lebeh kurg cm tula kan..
Perjalanan hanya mengambil masa selama 4jam dan semua nya berjalan lancar tanpa delay2...
Sampai di Airport,kami mengambil train yer sbb kalau ambik taxi utk ke Hotel jawab nye masak la ko kene sembelih harga die mahal.Jadi nak jimat teman sume naik train aje..Baru 7yuen bep.See?
Penjimatan berganda2..Soping lah di Murah Saje Collections:)



Ok ni hari kedua berada di Guangzhou...
Tetibe dah hari kedua kan...
Kan teman dah ckp teman maleh nak nyusun pic...
Heheh Harap kome paham yer...





Ok ni suasana di Chan Si Liu..
Plaza borong kasut...
Mcm2 kasut ade bep..Nike,Onitsuka,Adidas heyyyy banyok ler...
Murah xpayah ckp ler...


Ni di Beijing Liu..
Suasana malam dia sangat happening:)



Kami dihadapan Makkah Restaurant.
Alhamdullilah dah sampi Mekah..Hehehe



Ni hasil borong di Plaza Pakaian ye utk hari pertama..
mmg murah wa ckp sama lu..
Patot la tokey baju kat Ipoh ni sume kaye2...



Ni di Beijing Liu...
Purse sume men longgok2 je....



Di Chan Si Liu
Plaza Borong Kasut
My husband punye peberet place lah ni...



Beijing Liu....



Kat Beijing Liu ni ade yg jual kulit rimau..
Mak aku mule ler nak membeli..Hahah
Tapi aku xbg sbb takut kang balik mimpi rimau lak...
Langsung xleh tdo nanti..1 hal pulak...
Yes pemikiran aku ni mmg kolot sket sbb aku dah terkena!



Kat sini mcm dataran la kan.
Byk org lepak sini malam2..
Bkg aku tu ade Star Cruise...Disebabkan aku dah penah merasa nek Star Cruise,
idak le teman nak naik lg dah....



Di Beijing Liu lagi...hehehe



Kat Beijing Liu ni ade jual satay,daging hoi sedap abeee oi...



Ni di Su Se Heng..btoi ke x eja nye ntah..
Tapi aku pggei tempat ni susah hang...Hahaha
Sebab ape sbb kat sini org crowded giler..
Mcm kat pasar..lemas mak!

Tapi mmg murahhhhhhhhhhhhhhhh sgt..
Tak tau cner nak ckp kemurahan die!
Pukul 5 pagi dah bukak n tutup kul 1 ptg..
Kat cni byk jual alat2 nak bukak kedai,patung2,belt,baju sume ade



Ni suasana malam di Guangzhou...
Ade bridge yer..Bridge tu akan bertukar2 lampu selang beberapa minit...
Sangat cantik.



Ni kedai dihadapan hotel kami:)



Teng..Teng..
Bagus noks!



Ni mase memule sampai Guangzhou...
Sbb tu brg banyak...



Ni mknan kat Casablanca Restaurant



Mak dihadapan TaiKang..
Plaza Borong Aksesories:)

HAI:)
Kat sini ade jual wallpaper rumah...
Murah.....Pastu rangka pelamin pon byk..
kalau aku bukak butik pengantin dah lame aku borong kat cni..
Heheheh


Ni kat dataran tu..
Ade sewa roller blade...



Suasana malam



Ade beskal jugak:)



Ni aku xingat plak kat mane..
Haaaa ingat dah..kat Abdullah Kansai



Kat sini xde motor..
Sume org nek beskal je..





Hai uolss?



Hahah
Ni akibat malas nak lintas jalan jauh2..
so shortcut je ikut cni...

Ko nmpk je die mcm ni..
Ko tau die ade 4biji kedai baju besor2?
Ko hade?hahahah
Tokey Bidadari Collections..
u so ohsemmmm laaaaa



Di beijing Liu....



Ini tapak pada zaman Dinasti Meng
Eh betoi ke Dinasti meng ha?sorry aku xsure..
Tp lebeh krg la....



Dorg masih menjaga sejarah zaman purbakala dlu



Zoom in..
Ni la jalan org zaman dulu2 dulu sebelum ade jalan tar



Suasana di Guangzhou



Makkah Restaurant



Hai..Ini saya...



Saya lagi...



Weyh ikan ni siyes sedappppppppp...
Abdullah Kansai Restaurant




Makkah Restaurant..
Byk jugak jumpa org Malaysia..
Rase cm kat Malaysia pon ade.
Heheheh



Borong kasut Toms....



Madinah Restaurant..
Wajib singgah sini kalau dtg Guangzhou..
Mase kat Guangzhou ni,hari2 aku mkn kambing.
Nasib xbau kambing



Star Cruise tapi kecik sikit:)



Beijing Liu



Beijing Liu lagi..
Tak habis lagi ye kat sini...



Teringin nak bukak kedai mcm ni..
Entah bile ler..



Di Restaurant Abdullah Kansai



Makkah restaurant



Depan Makkah restaurant



Suasana Malam...

Semua barang2 aku dihantar melalui shipping kapal laut.
Dalam 2 minggu sampai Malaysia.

Selebeh nye aku bwk blik ikut luggage.
Aku amik luggage 30kg.Sampai Malaysia,
Kastam tgh tido...Selamat aku!!Fuh....Kalau x,ade yg kene tahan nanti...

Sekian warkah ku untuk mu..
Ade kelapangan lagi,kite jumpa lagi:)

Wassalam:)

7 comments:

  1. besttttttnyerrr!! husband ko tk ikot? banyak betul borong...murah2 kan....

    ReplyDelete
  2. kasut toms tu brape harga??

    ReplyDelete
  3. Salam, boleh tak kasi contact agent shipping. Akak bukan berniaga, cuma nak cari brg doorgift utk perkahwinan anak. Nak gi bulan depan, manalah tau ...kalau terlebih barang. Saje standby contact shipping agent. Harap email akak rosnani1@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Hye..blh bg nama hotel n rate? Sy nk pg bulan 5 ni dgn hubby...tlg reply di meinluff@yahoo.com.
    10q

    ReplyDelete
  5. Akk ley tau x harga sport shoes yg cun2 tu brapa hargenye kt sane..

    ReplyDelete
  6. Kami dari UMKM Pegasus Aesthetic Zone yang menggunakan Benang Polyester berwarna-warni yang diperuntukkan khusus untuk Bordir, dengan teknik sulam Dekoratif merupakan kombinasi sempurna dari unsur Budaya dan Seni Asli Indonesia Banget.

    Selepas mengeluarkan beberapa varian model kasut bersulam, sekarang Fajar Suplier Kasut kembali membuat inovasi dengan produk Kasut Bersulam yang khusus untuk anda:

    diantaranya:
    1.Wanita 18 s / d 45 th
    2.Instansi Sekolah, Universiti, Kerajaan, Hospital, Kumpulan, Komuniti (Haji, Arisan, Sosialita, Hijaber)
    3.Membuat anda selesa ketika di pakai, Fleksible, Kuat dan Trendy
    4.Mencegah kecederaan kaki akibat kasut berhag tinggi
    5.Lebih cassual, Chick n Simple, boleh di gunakan di Pejabat, Reseption, Mesyuarat, Acara Keluarga dan Cuti

    Selain diperbuat daripada bahan-bahan pilihan, proses pembuatan kasut bersulam dilakukan secara manual (home made​​) kerana Kasut bersulam ini termasuk dalam kategori Home Industri, namun dari segi permintaan yang banyak untuk kualiti bersulam saat ini menggunakan Mesin, tetapi mutu tetap Manual:
    Bahan Kasut Flat bersulam:
    1 Kain Satin, Tempat Motif Bordir
    2 Kain TWD (Kain Taiwan)
    3 Kain Kapas, Mudah menyerap peluh
    4 Solex
    5 Pelapis sintetic
    6 Eva / Spons
    7 Sol Dari Bahan Getah Anti Licin

    Kasut bersulam pengeluaran kami berbeza dari pada pengeluaran yang lain (SILAHKAN UNTUK DIBANDINGKAN). Dari segi kualiti dan kualiti kemurniannya, kami menawarkan kepuasan kepada anda, terhadap produk kami:

    Head Office: JL.Kunto Basworo VIII No.16 A Malang
    Website: RajaGrosirKosmetik
    http://fajarsupliersepatu.blogspot.com

    Ibu.Zubaidah
    +6285.64.9937.987 (M3)
    +6283.81.1252.524 (Axis),
    WhatsApp: +6285.64.993.7987

    ReplyDelete
  7. Saya di fahamkan terdapat beberapa tempat makan halal di Huang Shi Dong Lu, Guangzhou.
    1) Boleh cadangkan hotel budget untuk pasangan warga emas berhampiran dgn makanan halal murah dan stesen subway/metro ke tempat shopping?
    2) Bagaimana paling mudah & murah dari Baiyun International Airport ke Huang Shi Dong Lu?
    3)Bagaimana jika menginap dekat station metro/subway/railway di line 3 yang lebih 'direct' ke airport?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

MY name