NuffnangKU

Followers

Thursday, February 5, 2015

Ho Chin Min: Shopping Part 2

LoVeNiza Muah:)

As Salam.Untuk hari kedua diteruskan dengan aktiviti yang sangat menyeronokkan.Tadaaaa mulakan hari dengan sedikit senyuman.Bersiap-siap untuk menyerang Saigonnnnn.Haha.


Check Point adalah di lobbi hotel.Menunggu kakak dan abang aku turun.
Kitaorang ambil 3 bilik hotel.Senang.Selesa pun yer.



 Then breakfast di kedai ni.Bersebelahan hotel ni jer.Bihun sup dia sedappp woi...Menyesal aku tak order.

 Mereka semua order bihun sup jugak.


Aku tetibe order mee goreng.Padahal aku tak suke mee.Masa ni kira nak cepat je sebab tak sabar nak shopping.Makan pagi untuk 5orang dewasa dan 2 kanak-kanak adalah RM80.Power tak?

  

Lepas breakfast bergerak ke Chinatown.Kata nya kat sini harga sangat lah murah.And orang-orang Bent Than Market tu pun ambil stok kat sini.So ktorang pun menjelajah lah ke sini.

  Hari Sabtu ni ktorang tak guna tour guide.Jalan sendiri.Naik teksi Vinasun.Dari hotel ke Chinatown ni RM22.Balik kene RM32.Jauh la jugak dari hotel ke sini.


Pakcik ni tak cukup tidur.
 
 

Sekitar permandangan atau keadaan di depan Chinatown.Sangat sibuk.


Kat sini banyak sangat kain-kain.Aku pun memulakan operasi tawar menawar.Malang nya disini tak dapat tawar dengan harega murah pun.Aku try kaedah minta tawar separuh harga.Bila dorang tak bagi kita blah.Then nanti diarang panggil kita balik.Tapi haraammmmmmmmmmmmmmmmm.
Dorang tak panggil pun.Aku kehampaan okay.


 Then singgah satu kedai ni.So far okay.Dia bagi kurang.
Apalagi mulakan operasi memborong sampi licinnnn.
Kain ni hanya RM35 untuk jubah
RM40 untuk baju kurung


Cantik kain nya.Mak aku borong nak buat jual kata nya.
 
 

Aku tak minat sangat manik penuh macam ni.
Nampak cam crowded.Lain orang lain minat nya.
 
 

Aku beli yang sulaman punye.Beli 10pasang.
Untuk sanak saudara.


Settel shopping di Chinatown.Balik hotel hantar barang semua.Kemudian sambung berjalan balik.
Berjalan kaki ke Taka Plaza.
Yang ni kedai di area Taka Plaza.Kedai satu-satu.Murah la jugak.Design nya memang tak terdapat di Night Market atau Bent Than.

Yang macam Qu Puteh ni harga kat sini RM29.Sila jangan beli disini ya.Sebab aku dapat RM20 je kat area Malaysian Street tu.


Tak larat ok nak memilih.Sampai bersila aku.Sementara nak menuggun mak and kakak ipar aku memilih.Belakang aku tu silk vietnam.RM80 je tapi tak de saiz aku.Sangat menyakitkan.semua saiz kecik jer.


Tudung tu semua RM20 shj.Berlambak-lambak stok.


 Yang aku pegang tu baju kurung lace.RM70.Mahal sikit.Sebab ada kedai yang jual RM60 jer.



Ada banyak sangat pilihan.Manik ada,lace prada ada,sequin ada,jubah ada dan byk lagi

 Kain cotton.Aku dapat RM40 mengikut gred dan jenis.
Dalam Pasar Bent Than ada yang RM20 j utk 4meter.Kena pandai pilih kedai.

 Yang ni semua kat kedai ni RM29.Mahal sikit.
Area Malaysian Street hanya RM20 jer.


Cantik-cantik.Duit je tak berapa nak cantik.Hahah
 




Yang ni weols pergi Taka Plaza.Tak yah la pergi sini.Mahal nak mampos.Tak berbaloi
Selipar kat sini sampai RM30.What the helll...
 Sekitar Taka Plaza


 Kemeja Polo.
Barang laki banyak la kat sini.
Baru la ada sikit senyum kaum adam.

 Seronok shopping smpai tak sedar perut kelaparan.

 Singgah makan disini.Ok sedap jugak sebab tengah lapar yakmat.


 
 Mak aku makan clayport seafod fried rice.Kopi dia mmg powerrr bangattttt

 Selepas makan teruskan perjalanan pulang ke hotel.Sambil2 tu snap pic cikit.Kenangan di hari tua.

 Tetibe nampak mamat ni jual ayor kelapa.

 Seronok bergambar bang?
Pic aku dia tak nak tangkap.Bengang okay

 One happy family.Setiap tahun kalau boleh nak bercuti 1 keluarga.
Pergi ramai-ramai memang best sangat.

 

Then dinner kami hanya di depan hotel saje.Restauran 1 malaysia.

Bihun Goreng Singapore.Sedap jugak.And banyak.



Haaa si Dina ni banyak sangat sopping.Semua barang dia je okayyyyyy.
Settel dinner terus sambung sopping balik.
Rasa heaven betul.Hahaha.

1 comment:

  1. Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

MY name